Artikel Boomer’s

Beste Allen,

Hieronder het interview dat ik aan Boomer’s heb gegeven.

 Charles van GochMAKING FRIENDS AND CREATING SYNERGY Joie de Vivre, Match-making en Positiviteit. Met die kenmerken is horecatopman Charles van Goch het brein achter de succesformule Mise en Place. Begonnen als horeca projectburo is Mise en Place dankzij Charles’ drive en spirit uitgegroeid tot een ware cultuur en levensstijl  met internationale bekendheid. Daar blijft het niet bij, want naast Mise en Place is Charles van Goch initiator van tal van andere horeca-activiteiten en initiatieven. Wat schuilt er achter het “Charly Brand”? 

Charles van Goch (37), als Limburgse topondernemer beter bekend als Charly van Goch, werd geboren in Deurne en startte eind jaren tachtig aan de Hoge Hotelschool in Maastricht.  Als ‘Hotello’ werd in die tijd al veel ‘gejobpt’ in de horeca. Ook voor Charles betekende deze studie dat hij veel kon jobpen in hotels in Nederland, Duitsland en België. Hiermee financierde hij zijn Renault 5 en leerde hij snel ouderejaars kennen. Charles groeide al snel uit tot ‘jobkoning’ en werd door diverse bedrijven benaderd om te bemiddelen in andere jobpers. Hij ontving van die bedrijven vijf gulden per persoon en de jobpers betaalden hem op hun beurt ook vijf gulden commissie. Dat moest nog slimmer kunnen, dus bedacht hij dat hij beter per uur iets kon verdienen. In 1993, hetzelfde jaar als waarin hij afstudeerde, startte hij samen met een aantal medestudenten Mise en Place.

 Dat heb je al vroeg slim aangepakt. Begonnen vanuit een studentenbaan, staat er nu een bedrijf met internationale bekendheid dat door veel grote bedrijven en voor bekende evenementen wordt ingeschakeld.

Tijdens mijn studie aan de Hotelschool was ik altijd al bezig met het organiseren van dinertjes, feesten en evenementen. Ik nodigde daar vaak allerlei notabelen van Maastricht voor uit. Vanuit die tijd ken ik nog veel bestuursleden. Daar is het netwerken begonnen en daarna nooit meer gestopt. Met Mise en Place vangen we niet zozeer het te kort aan mensen op, maar meer de pieken binnen een bedrijf. Dat onderscheidt ons van de uitzendwereld. Een uitzendbureau stuurt twee mensen een jaar lang naar een horecagelegenheid, Wij sturen liever in één keer 700 mensen voor één klus. Dat maakt ons uniek. Mise en Place bestaat nu 14 jaar, 7 jaar geleden zijn we internationaal gegaan, dat hadden we nooit verwacht! We zitten nu met 25 vestigingen verspreid over 5 landen: Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk. Het is de bedoeling om binnen 10 jaar in 10 landen te zitten, verspreid over 100 vestigingen in Europa. Dankzij onze relaties, partners en bovenal onze jobpers zijn we gegroeid en blijven we groeien.

 Mise en Place is inmiddels dus veel meer dan alleen een horeca projectburo.

Mise en Place is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een heel eigen cultuur, een lifestyle. Als student kun je kiezen uit een studievereniging, een studentenvereniging of je gaat werken bij Mise en Place. Naast werk, wordt hier ook vanalles georganiseerd van borrels, wintersport tot voetbaltoernooien. We voorzien in diverse faciliteiten op het gebied van wonen en studeren. In iedere stad gaan onze studenten naar dezelfde ‘Sjaakie-kroeg’ waar ze met de speciale ‘Sjaak van de zaak’ kunnen ‘afpilsen’ na elke klus. De speciale MeP-Academy biedt studenten de mogelijkheid om van jobper uit te groeien tot vestigingsmanager. We hechten veel waarden aan onze missie en visie. Onze normen en waarden zijn een essentieel onderdeel daarvan en samengebracht onder de noemer: ‘Vang ff Soep’. Dat staat voor: Verantwoordelijkheid, Anticiperen, Netheid, Gedrevenheid, Fun, Flexibiliteit, Stiptheid, Openheid, Empathie, Openheid en Positieve energie. Gastvrijheid, daar draait het om. Behandel een ander niet zoals jezelf behandeld wilt worden, maar zoals die ander behandeld wenst te worden, want iedereen is anders. Dat geven wij studenten mee .

 Je klinkt als een soort vader van al je studenten. Een ware peoplemanager. Toch wil je Mise en Place niet promoten en het ‘Charly Brand’ wel. Gaat de vent boven de tent?

Binden en boeien van studenten daarin zijn we sterk geworden. Ik ben een aanhanger van het Afrikaans leiderschap. Wij vinden de dialoog belangrijker dan de discussie en hanteren een hiërarchische nullijn. Een voor allen, allen voor een. We zijn hier erg bezig met mensen; hun brain en ontwikkeling.

Ik wil Mise en Place een exclusief nichemarkt product laten zijn. Het merk en de bewustwording ervan wil ik binnen onze eigen doelgroep houden. Het ‘Charly Brand’ daarentegen, geeft een gezicht en identiteit aan onze cultuur. Het is meestal de vent óf de tent. Wij doen het allebei. Bij ons wordt het een hele grote tent. Het ‘Charly Brand’ gebruik ik voor match-making. Het opent deuren en biedt mogelijkheden die er anders niet zouden zijn.

                                             

Netwerken en elkaar iets gunnen. Dat lijkt als een rode draad door jouw leven en initiatieven te lopen.

‘Making Friends and creating synergy’ is de missie van Mise en Place en tevens mijn persoonlijke motto. Het is de kern van de zaak. Het draait niet om geld verdienen, maar om goed doen, goed ontvangen en mensen iets meegeven. Dat betekent dat je altijd iets voor een ander mens moet doen, als die ander daarom vraagt. Ik noem dat reciprociteit; doe iets voor een ander en vraag er niks voor terug. Je kunt dan denken dat veel mensen misbruik van je maken, maar je kunt ook denken dat die mensen jou ook een keer zullen helpen. Dat breng ik over op de mensen binnen het bedrijf.

 Welke inspiratiebron zit hierachter?

Anthony Robins is mijn grote inspiratiebron. Hij heeft het positief denken verspreid in de westerse wereld. Robins maakt gebruik van bepaalde terminologieën. Het begint met een hele not done woorden lijst en eindigt ermee dat je alles positief moet benaderen. Wij hanteren diezelfde principes in ons bedrijf. Wij ‘proberen’ niet, want ‘proberen’ is niet doen. Wij ‘hopen’ ook niet, want iets is gewoon zo. Problemen kennen we ook niet, dat zijn uitdagingen. Ik kijk altijd naar mogelijkheden, nooit naar beperkingen. Dat betekent dat je risico’s neemt als ondernemer. Je doet veel op basis van vertrouwen, dat is soms ook je valkuil. Het hoort erbij. Je kunt niet voorzichtig ondernemen en in 14 jaar uitgroeien tot een topbedrijf.

 Bij Mise en Place houdt het niet op, jouw naam komt zo’n beetje overal in voor wat met horeca te maken heeft.  Is dat jouw ondernemersdrang of ook een stukje maatschappelijke betrokkenheid?

Een combinatie van beiden. Als oud-student van de Hotelschool heb je een heel breed netwerk. Daarom hebben we een aantal jaar geleden een platform opgericht ‘Hotellotop’. Hiermee promoten we niet alleen het ondernemerschap binnen onze eigen club, maar ook in de omgeving. Daarvoor hebben we een prijs in het leven geroepen: De Columbus Trofee voor jonge, startende ondernemers. Ik wil mensen graag iets meegeven, hen stimuleren om door te zetten wanneer je aan iets begint. In januari van dit jaar hebben wij  tevens de ‘We Care Foundation’ opgericht. Ik vind dat wij als Hotello’s ook iets moeten doen voor het goede doel. Wij willen op landelijk niveau iets doen in de horeca wat ook weer terugkomt in de horeca. We gaan in de maanden oktober, november en december; de ‘geefmaanden’ van het jaar, 1 Euro ophalen per tafel of overnachting in restaurants en hotels die meedoen. Het geld dat we daarmee verzamelen gaat naar hospicezorg; vrijwilligers die er zijn voor mensen die thuis willen sterven. De kern van hospicezorg is gastvrij verzorgd te worden in de laatste dagen van je leven, de ultieme vorm van gastvrijheid en daar zit de link. Ik ben altijd in de diepte en breedte bezig en niet zozeer specifiek gericht op Mise en Place; uren wegzetten en geld verdienen, dat volgt later wel. Wie goed doet, goed ontmoet.

 Zoveel functies, zoveel ideeën en initiatieven, is er nog tijd voor een sociaal leven?

Mise en Place is mijn leven. Ik heb het geluk dat ik denk dat ik niet werk. Ik heb nooit het gevoel dat ik werk. Quality time is voor mij nog steeds contacten leggen, mensen ontmoeten, met mensen praten, trompet spelen en bezig zijn met Mise en Place. Daar geniet ik enorm van. Zolang ik dat kan blijven doen, is het alsof ik iedere dag vakantie heb.

 Je behoort tot de topondernemers van Limburg. Levert dat veel voordelen en extra’s op?

We zijn een Limburgs bedrijf. Ik wil zoveel mogelijk betrokkenheid tonen bij Limburg en de regio. Deelnemen aan evenementen, je gezicht laten zien; dat hoort er allemaal bij. Maar ik kan niet overal op ingaan waarvoor ik wordt gevraagd. Ik zou iedere dag speeches en lezingen kunnen geven. Dus ik moet regelmatig nee zeggen. Ik wil nooit geld voor dit soort nevenactiviteiten, als ik iets wil dan is dat voor het goede doel. Het enige waar ik geld aan wil verdienen is een student die een uur gaat werken. ‘Strijkstokken’ ken ik niet. Ik houd er niet van als iedereen voor alles geld gaat vragen in de trant van kickbacks en commissies. Daar ben ik heel open in.

 

Ben je een zondagskind en komen al deze goede dingen op je af of ben je toch meer een ‘bluffer’ en zoek je die dingen op?

Ik ben op zondag geboren, dus een zondagskind. Meer nog geloof ik in het omarmen van de dingen die op je af komen en niet in het achterna lopen ervan. It’s not what happens to you, it’s what you do with it. Dat maakt het maken van keuzes het makkelijkste wat er is. Als ik iemand tegenkom of er komt iets op mijn pad, dan weet ik zeker dat het zo heeft moeten zijn. Zo is het met alles gegaan. De dingen die op je afkomen daar moet je iets mee doen. Ik maak nooit keuzes, als er iets gebeurt dan doe ik er iets mee. Bepaalde mensen komen niet voor niets in je leven. Ik heb daar al heel veel voordeel bij gehad, niet alleen zakelijk maar ook privé. Sommige bedrijven hebben een raad van commissarissen, die je moet betalen. Ik heb inmiddels een netwerk van 3000 adviseurs om me heen. Ondernemen gaat met ups en downs. Er gebeuren ook negatieve dingen, dat is dan zo. Ik ga dat niet uit de weg, ik ga nooit iets uit de weg. Vorig jaar waren we in Krakau met een aantal horecaondernemers uit Maastricht tijdens onze jaarlijkse bierreis. Er stonden toen van die grote, zware jongens uit Engeland agressief te doen. Ik ben daar op afgestapt, heb een Engels liedje gespeeld op mijn trompet en een uur later zaten we met die gasten aan een borrel. Misschien is dat mijn kracht: erop afstappen, op mijn trompet spelen en uitgaan van het goede in de mens.  LOSSE QUOTES:“Gastvrijheid dat is waar het om draait. Behandel een ander niet zoals jezelf behandeld wilt worden, maar zoals die ander behandeld wilt worden. Dat geven wij studenten mee.” “Ik kijk altijd naar mogelijkheden, nooit naar beperkingen. Dat betekent dat je risico’s neemt als ondernemer en dat is in sommige gevallen ook je valkuil.” “Ik ben geen workaholic; ik heb het geluk dat ik denk dat ik niet werk.”. “Ik geloof in het omarmen van de dingen die op je af komen en niet in het achterna lopen ervan.” “It’s not what happens to you, it’s what you do with it.” “Erop afstappen, op mijn trompet spelen en uitgaan van het goede in de mens, dat is mijn kracht.” Bron: Boomer’s

X
Videos