Expats en verbondenheid

Beste feestvierders,

De maanden april en mei liepen vol voordat ik het wist, en een bezoek aan MeP Oostenrijk moest er ook nog even tussendoor. Alleen op 30 april had ik nog een gaatje… dus wat doe je in zo’n geval? Je stuurt half Wenen een e-mail “Is er met koninginnedag nog ergens een leuk feestje te vieren?”.

Spontaan meldde Carl-Peter Echtermeijer, Manager van ‘The Ring Hotel’ (onderdeel van de bekende hotelgroup JJW) zich met het idee om samen met Heineken, Sonnema en Pop Shoes dan maar een Dutch night te gaan organiseren. Of ik met mijn trompet (de groene, in dit geval) van de partij kon zijn als “Dutch Surprise act – The green trumpet”… Ik bedacht me geen seconde en boekte samen met de PA van Stephan Schuschke, Philipp Tobergte, een vlucht naar Wenen.

Natuurlijk zitten daar meer hotello’s, dus we zijn op jacht gegaan en vonden vijftien hotello’s van de diverse Nederlandse hotelscholen, die op 29 april aanwezig waren bij het eerste diner ter gelegenheid van de lancering van het idee “HotelloTOP Chapter Vienna”. Veel oude bekenden zoals Armand Thelen (wie kent hem nog? Een van onze eerste jobpers in 1995, die nu Convention Sales Manager bij het Intercontinental is) en Peter Bastiaans (oprichter van Horecare in Maastricht en nu eigenaar van een financieel detacheringsbureau) en vele anderen. De wereld is klein!

Na een topdiner bij Carl-Peter kon het feest beginnen. Nu hebben de meeste tophotels achter hun hotelbar een MP3-achtige manier van muziek maken, en van Andre Hazes en Wolter Kroes had deze nog nooit gehoord! Na een zoektocht door Philipp, kwam hij na een half uur aanzetten met een ouderwetse CD-toren, wat een schot in de roos bleek te zijn. Natuurlijk waren we ook gewapend met 50 vuvuzela’s, die het feestgedruis regelmatig overstemden, en tot diep in de nacht konden alle hotelgasten genieten van de oranje stadiontoeters. Check http://blog.theringhotel.com, de blog van Carl-Peter, voor een indruk! Dit alles ontging Dennis Baum, onze MeP Oostenrijk koning, natuurlijk niet. Hij stond regelmatig verbaasd te kijken naar al dat oranje gedoe… en voor de gelegenheid had hij zelfs een oranje stropdas omgedaan!

De natuurlijke omgang met Nederlanders in het buitenland (voornamelijk expats) en de sterke band die we met elkaar blijken te hebben, verwondert mij elke keer weer. Je begint met iemand te praten en twee minuten later blijk je een gezamenlijke vriend, opleiding of woonplaats te hebben en is het weer “Oude jongens krentenbrood”. Ook de snelheid van (zakelijk) schakelen met elkaar, wat bleek tijdens ons diner, geeft energie en brengt je dan toch verder in zo’n miljoenenstad.

Ik denk dat ik van de 160 Nederlanders die er waren, er zeker zo’n dertig gesproken heb en werd dan ook wakker met een twintigtal visitekaartjes op mijn nachtkastje. Toch mooi, als je geholpen wordt door “eigen” mensen, die de verbondenheid ook voelen. Het sterkt in ieder geval mijn gedachte om wereldwijd niet alleen op de hotello’s af te gaan, maar zeker ook de Nederlanders op te zoeken. Voor HotelloTOP was het in ieder geval weer een mooi succes!

Gr, Charly

X
Videos