Terug van weg geweest

Lieve vrienden en overige bloggers!

 

Why didn’t you hear from me since februari?

Was mijn creativiteit geblokt? Weinig tot geen inspiratie? Te druk met snijden in de organisatie? Eerlijk gezegd wilde ik zeker wel zaken kwijt hier, had ook al bierviltjes met onderwerpen gemaakt…in mijn hoofd zaten alweer mooie verhalen om te vertellen….toch tikte ik ze niet op mijn nieuwe Samsung Q210 mini laptop. Waarom niet? Ik denk, dat wanneer de negativiteit steeds weer de kop opsteekt (vooral in de samenleving) en je eigen onderneming na 15 jaar groeien moet krimpen en je daarnaast vraagstukken op je bordje krijgt die je niet meteen kan beantwoorden….je niet meer authentiek bent als je loopt te blaten wat voor (hoe) een geweldige tijd we eigenlijk doormaken. Zeker als je trouwe MeP familieleden moet vertellen dat hun tijd er bij ons opzit! Ik was gewoon even ziek (van binnen…).

 

Ik had zeker willen vertellen over mijn speech en optreden bij de SKALL club limburg/Euregio, waar bleek hoe ver Europa eigenlijk van ons verwijderd is, de twee beurzen VENUEZ en EVENT waar ik als meest inspiratieve persoon van 2009 werd neergezet met filmcamera, foto’s pers en natuurlijk de award zelf. Voor het betreffende artikel kijk onderaan mijn blog.

 

Ook de Mega Funky Wite Hype Bebe Roem Tour Part 10 begin april met 160 meppers in Briancon was prachtig, natuurlijk met optredens van Charly en Sam Alias de Kaapse Kegel en Kaart Klub!

Deze cultuur ski reis is inmiddels ook bij Mep België een vast agendapunt. Ik mocht er een dag bijzijn en vol trots een halve fles jägermeister bij mijn ex Personal Assistent naar binnen kiepen…ze hadden het in Corbier super voor elkaar met 80 Belgische meppers. Ook had ik een mooi verhaal klaar over mijn dagelijkse 15 minuten meditatie, de 5 Tibetaanse oefeningen die ik iedere morgen steevast 21 keer uitvoer… in combi met het prachtig onder woorden gebrachte populaire “the secret” boekje over de aantrekkingskracht die wij allemaal bezitten edoch niet allemaal gebruiken!

Verder zou ik verteld hebben dat bigband Swing Design (waar ik reeds 17 jaar lid van ben) een nieuwe sales & marketing input heeft gekregen doordat wijzelf met behulp van Hotellotop ervoor gaan zorgen dat er(wat) meer optredens gaan komen. Afgelopen zaterdag zijn we al goed begonnen met de opnames voor een super promo fimpje voor youtube en Internet. Het is een toporkest voor een heel breed publiek van bruiloften tot gala’s van discopop tot stijl-dansmuziek. www.swingdesign.nl

 

Tussen alle bedrijven door met Foodservice Network even naar Istanbul om in 48 uur ongeveer 24 moderne loungy food concepten te gaan bekijken. Nu lijken die hippe tenten overal in Europa toch allemaal op elkaar, dus zijn we met een klein clubje er 5 gaan bezoeken en verder ons vertier op de Bosperus (enorme uitloper van de zee waar Istanbul bijna overal aan grenst) gaan zoeken in een afgehuurde toeristen boot…heerlijk. Mijn trompet was echter toch te horen die nacht op de 25 verdieping van een gebouw midden in de Turkse hoofdstad…een mooie hippe nachtclub die mijn muzikale talenten wel konden waarderen, vooral toen ik op het terras ging spelen…ramen gingen open, schreeuwende “ik kan niet slapen” Turken. Gelukkig versta ik de taal niet?!

 

Onze jaarlijkse Coupe de V abbay (5 abdijen bezocht) was een groot succes, met 40 equipes door België op zoek naar de legendarische trappisten en norbertijnen klooster die nog steeds mooie bieren brouwen. Meteen daarna met de down town dixi society (oude hotel school band) naar St.Maarten, waar we van de 5 optredens er uiteindelijk 2 uit konden voeren en de rest van onze korte week op het strand konden verblijven…soms met muziekinstrument. Dat de wereld zeer klein is was wel weer te merken, tot twee keer toe kwamen er mensen uit het publiek op me af die of oud-jobper waren of oud-opdrachtgever en nu de horeca van St.Maarten onveilig wisten te maken…snel contact weer en netwerken. Natuurlijk kon ik die info meenemen de dagen erop toen we met Hotellotop Maartje nog even Curaçao aandeden en Mise en Place bezig konden zien zoals ik zelf 15 jaar gelden Maastricht op wist te zetten. Een mooi kantoor aan het Julianaplein en een knetterhard werkende Pamela en Jorg die echt alles zelf aan het doen zijn; jobpers trainen, last minutes doen, zelf meejobpen, admi-uren laat nog invoeren en hectische toestanden op het kantoor…hoe herkenbaar!

Intussen veel hotello’s bezocht en contacten gelegd voor MeP en Hotellotop, waar we inmiddels vol over de 5000 in kaart gebrachte wereldvrienden aan het gaan zijn.

 

Na een weekje bijtanken en werken in Nederland snel via Basel (voor EPCAS lid zwitserland), Zürich naar Salzburg waar Dennis Baum zijn 2e “Niederlassung” gaat bouwen. Nadat Wenen zijn eerste miljoen omzet had in 2008 is het nu tijd voor het Maastricht van Oostenrijk: Salzburg. We hebben goede contacten via EHMA (Europeesche Hotelmanager Assocation) en nu al 4 relaties terwijl we nog geen jobper getraind hebben!!! De dagen daarna in Wenen waren als vanouds, veel mensen gesproken en zelfs de Vienna Top Lounge op kunnen richten met relaties en leveranciers vanuit de horeca aldaar.

 

Een paar weken geleden mocht ik met Maartje Zuid- Afrika gaan verblijden…dus met trompet gepakt bezochten we vele hotello’s en natuurlijk ons kantoor in Joburg. Noël en Ties hebben het daar goed voor elkaar en het bewijs dat wij als klein clubje tot zeer grote zaken in staat zijn is geleverd. Zowel de FIFA als de cateraars waren zeer tevreden. We hebben toch zo’n 1200 jobpers weten te trainen, daarmee 30.000 gasten bediend en in 5 stadions veel ervaring opgedaan. Nu op naar 5000 jobpers, 10 stadions en 300.000 gasten….overigens kom ik makkelijk boven die herriemakende vuvuzela’s uit…heb er een paar mee voor Summer6Camp…. Oh, ja check mijn youtube uitnodiging hieronder en kom er zeker naartoe. Het wordt een fantastisch feest, dat toch een positieve periode in zal luiden. We komen goed (door) door de storm en zullen er natuurlijk sterker uitkomen dan wie dan ook!

 

Verder is er een update gemaakt voor mijn blog, zodat ik nu filmpjes en nieuwe foto’s kan posten.

Binnenkort zal ook de gehele site een nieuwe look krijgen!

 

Tot PLPW of S6Camp,

 

Charly

 

Charles’ uitnodiging voor Summer6Camp

 

Charles over Europa in het programma ‘Hallo Europa’ van Europarlementariër Toine Manders

Charles in de media:

Bron:

– Asset Magazine Juni 2009

– Event 09 Magazine

X
Videos