Positief denken

Beste optimisten en positieve denkers,

Naar 4 dagen ‘’cultuur snuiven’’ en overzeese ‘’hotello’’ contacten warm houden besluit ik vanuit de topflour van het Peninsula hotel New York, peinzend en starend op 5th avenue, dat het tijd is voor nieuwe input aan mijn weblog. Niet dat het al weer te lang heeft geduurd of dat een of ander schema ’t voorschrijft, maar omdat ik (waarschijnlijk samen met veel anderen mensen) de enorme behoefte heb in het creeren en brengen van goed nieuws, nieuwe zaken die goed doen! Maar hoe werd ik hier in de enorme herrie van Manhattan wakker; tijdens de World leaders Economic Summit in Washington sprak Kevin Rudd (President Australië)  over samenwerken met andere naties om van alles te bestrijden, minuut later zap…en CBS news bericht 50.000 banenverlies bij Citicorp, ik loop naar de deur en sla de New York Times open en kopt ‘’If Detroit Falls’’ over de 3 grootste autofabrikanten van Amerika (GM is al bankroet) en wat Obama via zijn weblog daarover te zeggen had: niet veel, behalve dat hij de basis van de economie wil aanpakken….bla bla bla…etc etc etc….enz enz enz….kon het niet meer zien of aanhoren dus schrijf het van me af.
New York is geweldig. Rockefeller center, gesticht tijdens de crisis van de 30’er jaren, gezien vanuit het topdeck 96 hoog is echt een thrill! Leerpunt: investeren als mensen zeggen dat het slecht gaat.

De nieuwste bond film, Quantum of solace (draait gewoon 24 uur per dag om ’t kwartier op broadway!) voor 10 dollar is onderhoudend genoeg, minder technische snufjes en meer de held als karakter neergezet. Leerpunt? Karakter!

Musical Spamelot is geen aanrader: platte humor die John Cleese echt niet verzonnen zal krijgen maar wel junkfood voor de Amerikanen, geen lachmachine op de achtergrond, wel veel gedupte stemmen vanuit de bühne. Leerdoel: goed genaaid voor 220 dollar.

Gisteren hebben we een zeer succesvolle HotelloTOP borrel weten te organiseren in het St Regis hotel (restaurant Alain Ducasse, 2 sterren michelin) waar de puissant rijken vrolijk blijven komen en gemiddeld 1200 € per couvert uitgeven en onze oud-jobper Roy Buitenkamp (HHM ‘’96’’) Director of F&B is. Als gastheer zorgde hij, samen met Maartje Beijsens van HotelloTOP, voor een stijlvolle en exclusieve ontvangst voor een kleine 20 oud hotello’s waarvan 3 oud mep’ers die de mooiste verhalen over hun carriere wisten te vertellen. Zal Dabhoiwala met zijn 4 maanden oude zoontje Zerxes (de Perzische krijgsheer uit de overlevering) is zijn studie aan het afronden bij Deloitte en woont met Dilshad in een mooi appartement op de 23rd street tussen 1st en 2nd avenue. Met paradox deed Zal al niet veel meer! Wij ook niet….1 van de jobpers van het eerste uur die veel bij MeP catering werkte is Patrick Castenie, Sales director bij een grootte beursgenoteerde ICT retailer, die inmiddels al weer 6 jaar in de Big Apple woont. Oude jobstory’s genoeg voor ons 15 jaar MeP boek (ja, ’t komt eraan!).

Hoe ziet 2009 er dan voor ons uit? Net zoals in 1994 en 2001 is MeP veel minder afhankelijk van de economische situatie dan de meeste bureaus in personeelsland. Omdat wij niet uitzenden en alleen projecten doen op piekbelasting zullen we een ‘’softlanding’’ krijgen. De pieken zullen groot worden en de constante omzet kleiner. Daarom kunnen wij veel blijven investeren en een positief jaar tegemoet zien met nogal wat nieuwe en vermeldenswaardige acties:

·         Verdubbelen investeringen in ons systeem RS 2. De relatieportal gaat online, de jobpersportal wordt verfijnd en de nieuwe website zit in de opleveringsfase.

·         We gaan investeren in Q-managers als ondersteuning van de uit te voeren projecten.

·         De ‘’oude’’ Robbins powertrainingen komen terug; Pl en PM weekenden

·         Herpositionering van de 3 denktank tafels: Mikipedia, Manhattan en Human talent management.

Nog meer goed nieuws: We gaan routing procedures maken voor een positieve exit van jobpers, er zullen themadagen worden georganiseerd voor alle lagen van de MeP trechter en er komen 2 nieuwe beursconcepten en steeds meer samenwerking met de hotelscholen (MeP Breda pakt met 70 jobpers toch even 2500 uur in haar 2de maand!)

Aldus de wereld draait door en onze hospitality unit tijdens JIM zat weer bomvol met lachende en uitbundige ondernemers die de kansen blijven zien. Zorgen maken doen we niet en gezien de jonge leeftijdsopbouw van onze MeP familie, van de 7000 jobpers en 400 vaste medewerkers zijn er 3 ouder dan 40: Ian Molet de eeuwige student, Lisette van Asten die op 29 januari weer 26 zal worden en de 10 jaar jonger uitziende MeP Financieel Directeur Jan Nagelkerke. De jeugd maakt zich niet zo druk en ik met 39 lentes jong al helemaal niet!

Laten we ons dus niet bekommeren om de waan(zin) van de dag maar die dingen waar we in uitblinken, die we leuk vinden, die ons energie geven, op ons netvlies knallen en zoals Bernard Barouch ooit zei: ‘’We did not come over on the same ship, but we are all in the same boat’’.

Groeten Charly

X
Videos