P(I)ETER, PIET, PA(D)

Beste lezers,

Jullie komen zelf natuurlijk ook vele synchroniciteiten (toevallige gelijktijdge gebeurtenissen) tegen in je dagelijkse leven? Zeker als je veel aan iets denkt…  

Nadat ik met Maartje en zo’n 300 vrienden bijna 400 km had afgelegd liep ik twee weken geleden met mijn vader Piet, ruim een jaar nadat hij te horen kreeg dat hij niet meer lang te leven zou hebben, het befaamde PIETERpad op. Ik moest terugdenken aan al die mooie avonden, nachten en wandelingen door ons land, waar we meer dan goede gesprekken hadden en enorm van de natuur mochten genieten. Eind vorige week MOEST ik gewoon terug naar de top van de St. Pietersberg, waar in het natuurhistorisch museum de hele geschiedenis (en dus ook van Mestreech!) te zien is. Van maquettes tot verhalen van belegeringen door de Spanjaarden, Fransen en Belgen… en toch, toch zou generaal Debets van de lage landen, namens de Prins van Oranje, Maastricht niet opgeven en kreeg Maastricht in 1920 St.Pieter er gewoon weer bij! Super om te zien wat een rijke geschiedenis Maastricht heeft gehad.

Afgelopen week hadden we gesprekken met Engelse en Roemeense cateraars, namens EPCAS. En raad eens met wie ik het eerste gesprek had? PETER Smith, een middelgrote cateraar uit Oxford. Natuurlijk hebben we ook even bijgekletst met oud-hotello’s, en zeker met PIETER-Bas Jacobse van Rhubarb, die de exclusieve Londonse partycateraar van 4 miljoen door gaat duwen naar 27 miljoen pond in 2011… zo kan het ook!

London boomt weer, en dat is te merken. Een schraal contrast met Boekarest, waar ze nog vol in de crisis zitten en 40% minder omzet doen dan in 2008. Toch was er de nodige interesse voor EPCAS en met Edwin Deurloo (oud-hotello en goede vriend), die daar in de top van Metro zit (27 vestigingen), hadden we een goede gids om die mooie verdekte parel van het Oosten te ontdekken. Zeker de moeite waard, en nog helemaal niet toeristisch. Na een dag afspraken besluit ik een sportmassage te pakken in het hotel, en ja hoor… “my name is PETRI Biruintei”! Niet te geloven…

Ik heb intussen mijn iPhone4, en wilde alle contacten omzetten. Wat denk je? Tik de P aan, en ik ben ze maar eens gaan tellen… 31 Peters! (“ha Charly, met Peter, klinkt het wel eens… moet ik toch even slikken”) Bastiaans, Baarda, Beekman, de Beer, Beerents, Bierwirth, Blok, de Boer, Bosch, Dongen, Torman, van Ee, Harkema, Helleman, Hesp, van Houtert, Janssen 2x, Kandels, van der Laar, Laufer, Pans, Peters, Ploemen, Smith, Theunissen, vd Tuuk, Veerman, Verhoeven, Visscher, van der Vorm, Willems…

Tot kreeg ik een uitnodiging voor het EHMA (European Hotel Managers Association) congres in 2011, om 4 dagen kennis en kennissen op te doen. Waar? Jawel… St.PETERsburg. Ik ben benieuwd, in April.

 Ik liep vorige week dus nog even over diezelfde Pietersberg, en zag de top van de PIETERskerk, waar Charly in 1999 getrouwd is (3 dagen feest… wat gaat die tijd razendsnel voorbij). We kwamen langs Casino Slavante, wat tegenwoordig van Cees van Stiphout is. Zijn rederij Stiphout is overgenomen, en zou een mooi project zijn voor Mise en Place. In december zal Danny Keppels met hen een mooi studenten evenement organiseren. Waar? PIETERskade….

Zagen jullie het interview trouwens al, dat in het personeelsblad van de Belastingdienst is verschenen? (zie vorige blog) Echt lachen, het was een open gesprek en dito neergezet op papier. Er kwamen verschillende reacties op, en een zelfs vanuit de belastingdienst zelf; ene PETRA die wel eens met mij over het artikel wilde praten… wie weet!

Laatst moest ik bij een gesprek even wachten… en las een artikel van oud-premier Dries van Agt, waar hij het had over de verschraling van de maatschappij door het teloorgaan van verantwoordelijkheidsbesef en gemeenschapszin, waar idealisme verwelkt en respect voor anderen verPIETERt. We zouden ons behoorlijk in de nesten hebben gewerkt door het overboord kiepen van morele maatstaven. Hij had dit in een interview gezegd, gehouden op Chateau Neercanne. En jawel, met wie? PETER Harkema… (focus is ook een onbewuste drijfveer!). Wie weet wordt het nieuwe HQ 2012 wel een oud kasteel van de vroegere familie PETRUS regout… die focus wil ik wel aanhouden!

Als je wikipedia erop naslaat, is PETER in het oude grieks zoiets als een rots/steen. Het was de eerste apostel, het was de naam van de eerste paus, en ook de eerste die de ware Jezus herkende.  

Voor mij het mooiste geschenk voor mijn 41e verjaardag, en tevens mijn Sint Nicolaas wens; het met mijn vader Piet te kunnen vieren. Wie weet…

En tot slot, wat zei PETER Drucker ook alweer? “Wirtschaft ist wie ein Fahrrad: es halt nur die Balanz wenn es Fahrt”

En nu weer snel aan het werk, voordat PETER Pan weer voorbij flitst….

Gr.Charly

X
Videos