Optimistisch 2009

Lieve positieve optimisten,

Met hoop moet je oppassen (Not done woord MeP). Liefde moet je koesteren en met geloof kun je alle kanten op. Het wonderlijke van mensen is namelijk dat ze alles kunnen en willen geloven. Neem nou die papiertjes die wij in portemonnaies meeslepen. We noemen het geld en we zijn er zuinig op want we denken dat het iets waard is, maar de mannen die bij onze Koninklijke Joh drukkerij in Enschede aan de drukpersen staan, weten wel beter.

Grote vellen papier gaan de machine in en aan de andere kant komen ze er als geld weer uit. Een super truc! Leuk werk? Not! Het is een frustrerende en deprimerende baan. Want denk maar niet dat ze ooit een velletje mee naar huis mogen nemen.

Aan het einde van de maand krijgen ze dan wel een setje biljetten voor eigen gebruik als beloning. Papier wordt geld en heeft pas waarde zolang wij er in geloven. Dat weten onze Duitse vrienden het beste. Tot hun verbijstering zagen ze rond 1920 hun marken wegsmelten. Een postzegel van 50 miljard mark! Het werd steeds gekker, met kruiwagens vol bankbiljetten gingen de mensen de straat op om inkopen te doen (gelukkig hadden ze toen nog kruiwagens). Bankbiljetten werden zelfs gebruikt om de kachel aan te maken want dat was goedkoper dan hout.

Vooral als je beseft dat mensen hun geld gebruiken om indruk te maken op anderen zullen wij altijd die afwijking houden. Daarom is het voor mij ook ondenkbaar dat het contant geld ooit zal verdwijnen. We kunnen niet zonder en de criminelen al helemaal niet!

De Nederlandse bank houdt goed bij waar hun biljetten blijven en volgens de laatste berekeningen zou er nog zo’n 3 miljard cash ‘’onder de mensen zitten’’.
Vandaag de dag komt er ook steeds meer te koop dus Cash is king en 2009 wordt zeker het jaar van de koopjes. Een gratis 2de auto bij aankoop van een nieuwe lijkt leuk, maar over het innemen van een tweedehandse willen ze niet eens nadenken! Dus ook daar komen weer koopjes….
Gister belde een hotellovriendje uit Miami: ‘’Charly, Hummer kopen? € 11.000, lekker voor het parkeren…..

Ik GELOOF in ieder geval zeker dat alles over een ’n tijdje weer rustig op z’n pootjes terecht komt.
De LIEFDE overwint namelijk alles en HOPEN doen we weer in 2010 tijdens het WK als onze meppers uit gaan waaien bij Kaap de Goede Hoop!

Groeten,

 

Charly

X
Videos