Horizontaal!

Hallo managers en mensen!

 

Managers houden zich met mensen bezig, iedere dag met:

          Collega managers

          Medewerkers

          Relaties

          Stakeholders

Allemaal partijen die ze belangrijk schijnen te achten. Maar houden managers ook van mensen?

 

Managers houden zich ook bezig met systemen, daar weten ze veel vanaf. Ze vertrouwen op systemen en de technologie die erachter zit. Houden managers van systemen?

 

80% van de lijst op de site ‘managementboeken.nl’ gaan over het laatste en slechts 20% over het eerste!

 

De laatste weken vallen er bij mij weer wat synchroniciteiten op te merken die met het laatste te maken hebben.

Zo mocht ik samen met Richard Haeck (Staffable) en Maarten Wessels (Q-Staff) een leiderschapsdag volgen aan de Hoge Hotelschool Leeuwarden. We gaven ons op voor een sessie bewegen, ritmiek en woonden twee sessies over HORIZONTAAL leiderschap; “Het coachingsgesprek richt zich op de ontwikkelingsvragen waarbij de leidinggevende helpt bij het ontwikkelen van de talenten van de medewerker”. Wat mij vooral bij is gebleven zijn de woorden van Schiller:”In de beperking toont zich de meester”. Als je vertrouwen en ruimte geeft en je schept (invloedrijke) kaders ontstaat er zoveel ondernemersenergie dat succes niet uit kan blijven!

 

Afgelopen week mochten diezelfde 3 personen invulling geven aan het eerste Mise en Place Leadership Seminar op Curaçao, georganieseerd door de CHATA (Curacao Hospitality And Tourism Association) in samenwerking met Mise en Place Curaçao. De deelnemers bestonden uit het middenkader en hoger management van de hotels en restaurantsector van het eiland. Het bleek een groot succes en vooral het intermenselijke karakter en mensgerichtheid (Braintraining, mind-mapping en situationeel leiderschap) van onze trainingen werden hoog gewaardeerd. Vooral de sessie die ikzelf had met ongeveer 35 jobpers van Mise en Place Curaçao over de ontstaansgeschiedenis en onze cultuur maakte veel indruk, bij zowel hen als bij mijzelf (de borrel liep daarna bij Hooks Hut ook volledeig uit de hand… Wat een topjobpers allemaal!). Het waren 5 overgeprogrammeerde dagen en ze gaven mij dan ook enorm veel energie. Horizontaal en van twee kanten dus…

De derde synchroniciteit was een leesboekje van Adriaan Bekman, wat opeens voor mijn neus lag op Schiphol “De mens als bron voor leiderschap”. Een prachtige beschrijving van een veranderend wereldbeeld en jawel, het vierde en laatste deel, “Leiderschap, gemeenschap en organisatieontwikkeling gaat weer over horizontale inspiratiegesprekken, interventiegesprekken en dialogen: MENSKUNDE dus. (Ik heb het bijna uit, het is net een spannend boek!)

Ik nam in het vliegtuig nog even snel een Telegraaf mee en jawel, het katern wat ik te pakken had ging over een nieuw theaterstuk in Nederland “Het leven van Nelson Mandela”. Iedereen in mijn omgeving weet inmiddels dat wij niet alleen aanwezig zijn in Zuid-Afrika ten tijde van het WK voetbal, maar dat wel al een ruim 10 jaar de vergader- en communicatiewetten volgen van African Leadership (Boek van Willem de Liefde) en onze Kgotla’s ook zo ingericht zijn.

 

Is het dan nieuwe wijn in oude vaten? Jazeker, ik denk van wel. De behoefte van ons allemaal om te ontwikkelen, groeien en zeker beslissen over alles wat je in het leven bezighoud wordt vervuld als je dat ook in je werk kwijt kan. En juist dat ondernemerschap wat wij dagelijks stimuleren doet ons hartje sneller kloppen, en is een stevige bouwsteen voor onze MeP cultuur.

 

Ik weet nog heel goed dat we ons hele MeP team ergens in 1997 lieten inlijsten met pasfoto’s en we noemden dat de hiërarchische 0 lijn (een exemplaar hiervan hangt nog in de bar in Lanaken), over horizontaal leiderschap gesproken!

 

Heb intussen (heb deze blog niet even eruit gespuckt zoals altijd) ook het laatste deel van het boek van Adriaan gelezen “Leiderschap en gemeenschapsontwikkeling”. Ik denk bij mezelf: “Gisteren zijn er toch weer zo’n 60 Projectleiders op hun vrije zondag een training gaan volgen in Heeze”. Het ging, hoe kan het ook anders, over leiderschap!

 

Ik weet nog dat Steven Covey tijdens een TV interview in Nederland zei:”Als mensen betrokken zijn, hoef je ze niet te managen”


Op naar de volgende stroming… Het einde van management!

 

Adios,

 

Charly

 

PS: Woensdag 14 oktober jl. heeft de tweede jurybijeenkomst van de Columbus Trofee plaatsgevonden. De deskundige juryleden hebben zich gebogen over de laatste 12 kandidaten. Van deze kandidaten zijn er 7 genomineerd voor de volgende ronde

genomineerden-columbus-trofee-2010

X
Videos