Het mooiste cultuurevenement van Mise en Place internationaal

In 1997 zaten Robbert van Overveld, Francois Mentink, Jorg Altenburg en ik in Amsterdam, in ons eerste pand daar aan de Overtoom, in het kledinghok (1 bij 2 meter) met zijn vieren weer eens te brainen. We wilden een skireis organiseren (voornamelijk voor onszelf) die natuurlijk iets anders zou zijn dan een standaard wintersportreis.

We namen als voorbeeld de Franse Alpen in plaats van de Oostenrijkse (wat toen heel normaal was), dus we zochten naar een Frans woord. Francois zei toen “do you have a ‘röêm’?”, gebaseerd op de Pink Panther film met inspector Clouseau. In die tijd was het woord MEGA een populaire term voor van alles en nog wat. Megastore, mega movie box (niemand had videorecorders, die huurde je bij de film), mega knaken knallers en natuurlijk de megafoon, die we nog steeds gebruiken. Ook de discussie op de hotelschool aangaande het gebruik van wit poeder deed de vraag rijzen ‘is het white of wite powder’? Hoe dan ook, wij refereerden naar witte sneeuw, met een knipoog naar deze ontoelaatbare vorm van plezier in de kringen van de hotello’s. Omdat ik toen al met mijn trompet gek was van sterren als Chet Baker en Miles Davis, moest het natuurlijk ook funky zijn. Bêbê sloeg op een reclamefilmpje van zwitsal babypoeder. Let wel, een Franse commercial… Maar waar dit op sloeg weet ik eigenlijk ook niet meer, al gedroegen we ons toen meer als kleuters dan nu. Wat mijn stelling hier is: was het een hype? Is het nog steeds een hype? Of moeten we deze geweldige reis gaan hypen?

Veel kaderleden, directeuren, stadskoningen, landenvertegenwoordigers, labelmanagers en andere mega meppers onderin de trechter van Mise en Place hebben een van de mooiste beslissingen van hun leven tijdens dit evenement gemaakt en verankerd; de keuze om van ons bedrijf het mooiste in de wereld te maken op basis van vriendschap en ontwikkeling van mensen. En wat gebeurt er tijdens de crisis? Mooie gebeurtenissen als deze dreigen ten onder te gaan aan verkeerde keuzes, eiland denken, trots, of een gebrek aan vertrouwen in het eigen kunnen.

Er is geen bedrijf in de wereld dat het voor elkaar krijgt om met 200 gemotiveerde medewerkers zo’n feestweek neer te zetten. Ik doe hierbij dan ook een oproep aan alle meppers die deze blog lezen. Laat het er niet bij zitten! Motiveer elkaar om van 3 tm 10 april te gaan knallen in Risoul. Ik roep hierbij projectmanagers op om de jobpers te vragen of ze al over meegaan hebben nagedacht. Ik wil de vestigingsmanagers vragen om er 300% achter te gaan staan, ik wil iedereen vragen om ervoor te zorgen dat dit event niet verloren gaat!

Hoe doe je dit? Ik heb net besloten om erover te Bloggen, te Twitteren en ik ga persoonlijk een aantal mensen hierover bellen. En natuurlijk is het sterkste middel allertijden onze geweldige story. De story van de incapabele prutser (iemand die 31-12-2010 in het huwelijk gaat treden) is misschien wel de mooiste. Op het dorpsplein van een Frans bergdorpje hadden ze een tent geplaatst, met bierbanken, tafels en een groot podium waar we iedere avond een geweldige show afleverden en Joris Voncken met een grote truck met 50 vaten de Alpen in was gereden. Ons eigen bier, onze eigen tent en onze eigen artiesten. Een van die artiesten was Fred Lloret, die na zijn optreden een dikke 150 man toesprak en op het podium op een stoel ging staan. Op het moment dat hij heel hard riep ‘jullie zijn allemaal incapabele prutsers’, zakte hij door de stoel heen en viel van het podium. Waargebeurd! En de eerste IP-er van de dag was geboren.

Een ander mooi verhaal is het verhaal van een jonge projectmanager (inmiddels vestigingsmanager) van Mise en Place Breda, die een enorme Mise en Place vlag van 10 bij 3 meter exact onder de skilift wist te plaatsen, waar duizenden skiiers omhoog moesten. Hoe hij daar ’s morgens om 5uur terecht is gekomen weten we nog steeds niet, maar niemand kon hem verwijderen, zelfs de pistedienst kon er niet meer bij. Wat een branding! Goed, alle gekheid op een stokje. Help ons mee en maak van alle oude verhalen nieuwe, en zorg dat de Mega Funky Wite Hype Bêbê Röêm Tour Part 12 gecontinueerd wordt!

Gr.charly

X
Videos