Happy New Year

Beste, lieve en dierbare levensvrienden,

of…geachte toevallige lezer van deze weblog,

Het zijn niet de gebeurtenissen die ons vormen, maar onze overtuigingen over die gebeurtenissen. In 2010(20Talent) is het in vele opzichten weer een DIY (Do It Yourself) jaar geweest met zeker zoveel burgerlijke ongehoorzaamheids kwesties. Neem de file, ik rij er vaak even “naast” sorry?!? even geen tijd voor al die dode blikken, vooral omdat ze op hun werk ook in de file staan en er zeker niet meer uit kunnen komen. Maar goed, hoe verging het ons, DE MEPGROUP…groep…gruppe…grouepie(s)? Sommige bedrijven denken dat je het land kunt omploegen als je maar een goede tractor hebt….ze vergeten de boeren.

En in 20Talent zijn er zeker momenten geweest dat we onze meppers (te beginnen bij onszelf) vergaten. Van de schouderklop tot het loon op tijd, genoeg, en vooral zonder zeuren over te maken. In januari wilden we nog alles samendoen; Hotello & Co als thema HotelloTOP, mep group met of zonder logo en nog meer kgotla’s, meetings en inspirerende momenten beleven in MAHHL, regio overleg, niet bestaand overleg, communicatie clubje, Manhattan, HTM, commercieel overleg, partnerraad overleg en wat allemaal nog meer??

Inderdaad. Zelfs samen met andersoortige leveranciers op beurzen gaan staan en vooral onze identiteit niet verliezen. “Making friends & creating” chaos en een gecompliceerde en zeer complexe organisatie strucultuur. Zo mag 20Talent natuurlijk niet de geschiedenisboeken in. Het verschil tussen gecompliceerd en complex is trouwens meteen de oplossing voor dit vraagstuk; een zwitsers uurwerk is zeer gecompliceerd en kun je uit elkaar halen en weer in elkaar zetten… echter bij complexe zaken kun je het wel uit elkaar halen, maar helaas niet meer in elkaar zetten!

– Dirk van Loon gaat zijn tijd in Australie afronden met een onderzoek MEP Australie en Jorg en Jan vlogen er zelfs heen. Inmiddels heeft Dirk besloten zijn eigen weg te zoeken, en dat komt zeker goed.
– Gelovige Casper veroverde de Staffable payroll wereld (alleen niet op deze planeet)
– MHSsence (de HotelloTOP voor middelbare hotellos) zag het levenslicht en even zo snel doofde de kaars..misschien geeft iemand het nog een keer een vuurtje?
– We weten dat als je niet verder komt in onze trechter, er wel anderen zullen zijn. Sabrine vindt een nieuwe leuke vent alsook een leuke tent, Bart Bos is zijn rijbewijs weer eens kwijt, José houdt het na 15 jaar voor gezien, Winnie poetst geweldig goed (ondersteund door haar vocabulaire kwaliteiten) en Jordy van Ettekoven verruilt zijn inkoop stoel voor een verkoop stoel, maar blijft wel trouw aan zijn Opel.
– Sommige trechterfiguren denken zelf een “mep” trechter te moeten creëren, en voor de eerste keer in 17 jaar start een vestigingsmanager aan de overkant zijn “eigen” kantoor, neemt een handvol jobpers en relaties mee…viel gluck zou ik zeggen! Geluk en succes zijn het resultaat van hoe we leven, niet van wat we hebben!
– De complexe structuur van onze IT distributie en bijbehorende websites is in 20Talent aardig uit elkaar getrokken. Sander Hoeken is in ieder geval andere complexe organisaties aan het zoeken, en compo software? “wat koop je liever? een goed bedrijf tegen een eerlijke prijs of een eerlijk bedrijf tegen een goede prijs?” Ik de eerste.
– De SHEconomy slaat bij ons nog niet aan. Mandy hield meer van haar Crew dan Crewz, Els wist haar plekje (nog) niet te vinden, flopte bijna… tot iemand uit Duitsland Flipte. Cindy verruilde de hotello voor een hotel, Pamela zorgde beter voor haar eigen kind dan het onze, Laurafrika rules!, Henriette werden aandelen beloofd die Maarten niet wilde en Ties gaat pakken!

Ook waren we weer haantje de voorste hier en daar; suvival of the fittest? Eerder de fastest… oprichtingen: Groningen, Brussel, Hannover, Salzburg, Johannesburg en Barcelona….
Cijfers: compo groeit van 7 naar 17 vaste medewerkers, HotelloTOP topt de 10 FTE’s, Cuise en Staffable gaan internationaal, de schulden van 2009 worden in 1 klap afgelost en we deden ook in Europa een internationaal project, de floralien in Belgie. In juni liepen er 70 meppers over hete kolen in mijn eigen achtertuin en 25 toppers bezochten Anthony Robbins nog 1 keer in Rome. We leidden bijna 10.000 man op in Zuid Afrika en nieuwe samenwerkingen ontstonden spontaan met het oprichten van de Human Talent Club, het afnemen van een dining city franchise contract voor Duitsland, het opzetten van de MAHHL diners ism ISPC Luik, Shootmyfood, het bedenken van een OverTime Ambassadors Board en een hoofdsponsorcontract met de hoge hotelschool Maastricht. Tussen alle regels door moesten we ons gehuurde pand aan de Ezelmarkt ook nog even onderbrengen bij een onderhuurder….niet te vinden? Dan maar een kunsthandel oprichten! ‘Van Goch en Gerards’ brengt nu al meer dan ik er ooit van verwachtte. Niet alleen onderwijs, maar vooral nieuwschierigheid helpt ons verder en de tool om die leervorm te cultiveren heb ik eindelijk gevonden.

En dan natuurlijk de prachtige WK zomer. Wat een feest, wat een overweldigende indrukken en wat een mooi land, ik zie de text op het vliegveld nog staan toen we vertrokken: “you can leave Afrika, but Afrika never leaves you”. We zagen en voelden de emoties in het stadion en ook ik schreeuwde als een varken en speelde trompet als een leeuw. Alweer een bewijs dat context alles met je doet! 

Dan natuurlijk de crisis, die we toch weer even met zijn allen aan het bezweren zijn. Ik ken geen bedrijf met zoveel veerkracht, doorzettingsvermogen en flexibiliteit tot in de haarvaten als onze eigen club. Onze meppers hebben meer recht om eigenaar van ons bedrijf te worden dan de aandeelhouders….something to think about!

X
Videos