Bang(kok) en MeP in Thaise nationale krant

In mijn zoektocht en trainingsinteresse naar vormen van meditatie kwam ik via Lisette terecht in Thailand. Detox en Health center Chiva-Som, Hua-Hin.  Even een weekje alleen zijn, mediteren, veel bijleren en nadenken hoe we de komende tijd onze succesvolle tocht, de ��MeP Journey�� voort zullen zetten (Yes, de MeP academy goes spiritual at the end!) Ik kwam aan op Suvarnabhumi airport Bangkok, zocht mijn connecting flight en sta na zo�n 50 meter stil en zie misschien wel 10.000 schreeuwende met honkbalknuppels bewapende Thai mensjes en boze mannen, vrouwen en kinderen met vlaggen, spandoeken en pamfletten voor de vertrekhal staan. Ik dacht, inderdaad: Bang!(kok)!, wegwezen hier en met een aantal mede gestrande zakenmensen kwam ik net voor de bezetting goed weg in een kleine 12-zits Cessna en heb ik een week verder een nieuwe dimensie aan mijn leven toe kunnen voegen: meditatie in zijn puurste vorm.

Tai-Chi (qi) en Qi-Gong (Qi betekent energie) heb ik toe kunnen passen om de theorie van de fysische sprong naar een hogere quantum dimensie waar te kunnen maken. Ben dus gewoon in het heden en zet de denker in je, zo vaak als het kan, op ��uit��. Gister dit�.ooh morgen dat�en dat 50 keer per dag herhalen is niet gezond. 15 minuten rust per dag en even aan niets denken maar gewoon je lekker voelen, of even niet je 1% vorm aanhouden maar zweven in de 99% niet vorm is te gek (zie Jan Bommerez, Minder moeten, meer FLOW. Isbn: 9789077341315) mail me gerust als je hier meer over wilt weten.

Verder is het heel grappig om in zo�n heilige, bijna klooster, plek andere mensen de hele week te zien panieken hoe ze Thailand weer uit komen via Kuala Lumpur, Phuket of Singapore.Met behulp van het huren van private jets of zelfs helikopters werd er tot 18.000 dollar per persoon betaald om weg te komen.Na 7 dagen liepen er weer een aantal zaken synchroon en kwam ik via een lijnvluchtje op Samuai in Singapore terecht voor 200 dollar en wist Dirk mij op de KL 838 naar Amsterdam te krijgen en met een dag vertraging ben ik de dans ontsprongen!

Een van mijn mooiste ontmoetingen die week was met een Zen boeddhistische monnik die werkelijk bijna overal in de wereld een post doctoraal of graad heeft gehaald; Dr. Mano Mettanando Laohavanich, B. SC., M.D. (Chulalongkorn University), B.A., M.A. (Oxford), Th.M. (Harvard), Ph.D. (Hamburg), Spiritual consultant. Ik had een ontbijtsessie met hem en daarna 1 op 1�.het leek wel ween film, ik had een mooie mindmap voorbereid over nogal wat uitdagingen maar hij keek er niet eens naar. Het enige wat hij zei ��Plise kloos jor ais�� ik wist niet wat me Chlorodehydromethyltestosterone overkwam en 10 minuten later zag ik mezelf en hem zitten en hing er letterlijk boven en had vervolgens een waanzinnige spirituele ervaring. De volgende dag trof ik hem en vertelde over Mise en Place en onze vooruitstrevende formule. Hij was er zo van onder de indruk dat hij vroeg of ik een interview wilde doen voor het Thaise nationale dagblad (Thai Business Daily). Stomverbaasd zag ik hoe hij een journalist uit Bangkok liet komen (2,5 uur rijden) die mij letterlijk leegzoog over onze bedrijfsstructuur, de zelf werkende teams en de antihi�rarchie cultuur. Hij wilde ook weten of ik als afstammeling van Vincent van Gogh creatief was!! Natuurlijk zei ik ja en hun dag was goed!! (voor het artikel zie www.nationgroup.com).

Aldus ik heb weer een droompje erbij, ik zou het geweldig vinden om deze supermonnik met een Aura van een kilometer zo gek willen krijgen om in 2010 het IMPW te verblijden met zijn aanwezigheid om de MeP familie eens goed aan en door te lichtten!

Live in the Now.

Groetjes Charly

X
Videos