Allemaal verzamelaars?

Stiekum zijn we allemaal (onbewust) verwoed verzamelaar van prachtige ervaringen, mindere & mooie momenten en inprints op ons lange termijngeheugen: de jaren!
‘’Time flies when you are having fun’’, dat kun je wel zeggen. Dit jubileumjaar bestaan we met ons wereldbedrijfje inmiddels 15 jaar en vooral sinds Thailand (zie vorige blog) beleef ik jullie & alle prachtige ervaringen in ’n roes. Een dikke maand van veel indrukken, verhalen & vriendschap.

Op 5 januari begon ’t allemaal met de creatie van een nieuwe management laag onderaan onze MeP trechter: de Top Twenty. Bestaande uit de directie & internationale MT leden van de MeP Group.
Deze aandeelhouders zullen vanaf nu de vloot vanuit de ‘’brug’’ mee besturen.

In de Ardennen sneeuw mochten we ’n week lang genieten van Chateau Presseux met haar kerkje (mooie spirituele momenten) & Koetshuis (geweldige presentaties) waar de scepsis, die er vooraf was, omgezet werd in positieve energie en kameraadschap. Is ook niet niks als je net een half jaar MT bent en naast je land ook nog even de hele tent internationaal mee moet gaan besturen.
200gast werd van daaruit volledig in flow & synchroniciteit beëindigd om de week erna te schitteren op de HotelloTOP (1200 bezoekers!!) die tijdens de Horecava (mooie & volle MeP stand aan ’t Hotelplein) werd gehouden. Op de dinsdag wisten we on top de European Mise en Place Cup te lanceren en zijn we op 5 international Hotelscholen een begrip.

150 visitekaartjes, 2500 handdrukken en zeker zoveel oogcontacten, verder (’n zeer inspirerende speech van Jan Gunnarsson’s Hostmanship) beleef je dus echt alles in een soort ‘’continue Efteling attractie’’ en wat je dus niet bewust door hebt is dat je zelf een attractie bent! Even Charly handje schudden, knipoog geven, proosten, oogcontact, schouderklop, toelachen, je ziet er goed uit, ‘’ ’t gaat goed met jullie h??’’, top geregeld, mooi feestje, ‘’je hebt ’t weer goed voor mekaar’’! Al die mooie woorden & superlatieven brengen een mens ook wel aardig in de war moet ik zeggen.

De realiteit van de dag waarin het woord met de ‘’Cr’’ eindigend op ‘’Isis‘’ bij MeP inmiddels omgezet is tot ’t woord met een Cr….eindigend op ‘’eativiteit’’.
Daarom heb ik er afgelopen week bij mijn openingsspeech (State of the Union) tijdens het IMPW (Internationaal multi power weekend) een duidelijke en transparante missie meegegeven:
‘’We invest in the art to make people feel welcome because Hostmanship is inside all of us’’.
Beethoven op trompet gespeeld bij het kampvuur met 200 internationale Meppers, 4 uur lang met z’n allen karaoke liedjes zingen, je MeP kledinglijn item kapot knippen en met een doelstelling daarop geschreven in een wensboom hangen, bediend worden door je eigen directie en managementteam en zoals een oud Aboriginal ritueel zittend in de lotushouding de meegebrachte stenen met elkaar delen is geen alledaagse kost.

Uiteindelijk zijn we dus allemaal verzamelaars van mooie momenten en als ondernemers blijven we leren door vallen en opstaan, maar ook door staan en opvallen!!!

Op naar Sevilla waar ik samen met mededirecteur Stephan Schuschke komende week het congres van de EHMA (European hotel managers association) bezoek en raadt eens…mijn trompet en een uitdraai van het Spaanse volkslied zijn al ingepakt!

Groeten Charly

X
Videos