Initiatieven

Charles is van nature een bruggenbouwer en is de afgelopen 25 jaar medeverantwoordelijk geweest voor de lancering van meer dan 50 initiatieven die horecaprofessionals met elkaar verbinden. Daar tussen zitten een aantal zeer verrassende, waaronder een bierclub voor Hotello’s, maar ook een kunsthandel en een autorally “Coupe des 5” voor autoliefhebbers, voornamelijk uit de horeca.

Van Goch ziet het als zijn levenstaak om studenten en mensen die op zijn pad komen, kansen te bieden en vooruit te helpen. Het motto van Mise en Place is dan ook bekend bij iedereen die zich gelukkig mag noemen in dienst te zijn : ‘We turn your vision into reality.’ Charles daagt mensen uit hun dromen te ontdekken en die actief achterna te gaan. Het is een levensgenieter met een neus voor zaken doen.  Een multifunctionele duizendpoot die problemen als uitdagingen aanpakt. In de afgelopen 25 jaar is hij medeverantwoordelijk geweest voor de start van meer dan 50 initiatieven. Daar zitten enkele zeer verrassende tussen. Onder andere een kunsthandel en een nog steeds bestaande Autorally ‘Coupe des 5’ met racefans uit voornamelijk de gastvrijheidsbranche.

Mise en Place

Mise en Place is inmiddels volwassen. De kinderschoenen pasten al vrij snel niet meer en vandaag de dag met 60 vestigingen in meer dan 5 landen mag het bedrijf een blijvend succesnummer genoemd worden. Ook in mindere tijden bewees Charles zijn zakelijk instinct door uitdagingen op creatieve wijze aan te gaan. Mise en Place heeft 9000 medewerkers en voedt niet alleen de monden van de gasten, maar ook van haar jobpers. 

Chateau Jerusalem

Maastricht, de stad waar Charles zijn hart aan verloren heeft, herbergt tevens Chateau Jerusalem, een geliefde thuisbasis voor het Support Office van de Mise en Place Group. Het Chateau, gebouwd in 1515 voor een van de zonen van een grootgrondbezitter, heeft de tand des tijds goed weten te weerstaan en door de jaren heen altijd een bron geweest van de ‘helpende hand’. Ook de komende decennia zal het geliefde Chateau bestand zijn tegen de erosie die de tijd met zich meebrengt, alleen al door de liefde die Mise en Place dit bijzondere gebouw terecht schenkt. In het 500 jarig bestaan heeft het Chateau altijd een helpende hand geboden. Zo heeft het jarenlang dienst gedaan als hospice en hospitaal. Was het een tijd lang het hoofdkantoor van heuse hospitaalridders (Maltezer Ridders) en kwam het later in het bezit van gulle graven en gravinnen, waaronder de familie Dollmans uit Limmel. Uiteindelijk kwam het kasteel in het bezit van de hotelschool en op deze manier ook in het leven van Charles. Alle eigenaren van dit prachtige kasteel en haar bijbehorende tuin staan bekend als gevers. Mensen die geven door een hand aan te reiken aan hen die hulp nodig hebben. Precies op deze voet gaat Mise en Place verder. 

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer

Een helpende hand bieden bij de armoedebestrijding wereldwijd. Dat is de Maltezer gedachte. In juni 2018 opende Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer haar deuren. De brouwerij, voorheen bekend als de Ridderbrouwerij, werd in ere hersteld en ook het Maltezer bier, dat jarenlang verdwenen was, zette weer voet aan de Oeverwal. De heropening van de brouwerij, in 1857 door familie van Aubel gesticht,  is één van de manieren waarop de Mise en Place group iets goeds wil doen voor Maastricht. Kansarme gezinnen kunnen er op wekelijkse basis terecht om te genieten van een gratis maaltijd om zo niet buitengesloten te raken. Met grote zorgvuldigheid heeft de brouwerij het Maltezerbier teruggebracht zoals het sinds 1954 gebrouwen is. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de Orde van Malta. Deze ridderorde, met soevereine status is notabene door de koning van Jeruzalem gesticht en bestrijdt armoede wereldwijd. Lokaal heeft de brouwerij een contract met een stichting: The Quiet Community. Hiermee worden arme gezinnen uit Maastricht ondersteunt bij de aanschaf van eten, kleren en uitjes.

HotelloTOP Year Event

In januari destijds organiseerde Charles voor het eerst een borrel voor 500 oud Hotello’s en Europese hoteliers tijdens de BBB Horecavakbeurs te Maastricht. Het werd een groot succes met bezoekersaantallen die binnen 15 jaar uitgroeide naar de 2000 hotelprofessionals! HotelloTOP Year Event wordt tegenwoordig georganiseerd tijdens de horecava te Amsterdam en is sinds 2013 ook actief in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het HotelloTOP Year Event wordt jaarlijks bezocht door ruim 1900 gasten en is bekend als het must visit event op de Horecava.

Servicecenter4Hospitality

Er werken dagelijks 50 medewerkers in deze ultieme werkomgeving, want werken dat moet ook leuk zijn. Het renoveren van het Chateau Jerusalem is een van die waargemaakte jongensdromen. Beter gezegd doelen zoals Charles zou zeggen. Het S4H is opgericht als secretariaat en organisatiebureau voor diverse platformen die hij de afgelopen 15 jaar het levenslicht heeft laten zien. Diverse netwerkclubs, verenigingen en stichtingen die de Mise en Place group ondersteunen zijn ontsproten in zijn creatieve geest en dit altijd binnen de wereld van slapen, eten en drinken.

Columbus Trophy

Tijdens het kerstdiner van de Kamer van Koophandel in Maastricht vertelde de directeur dat er jaarlijks 5000 bedrijven stopgezet werden, maar ook 5000 opgericht. Wat de reden was achter het uitschrijven van de bedrijven wist de directeur niet, maar Charles ging zelf op onderzoek uit. Hij kwam er achter dat het vaak mis ging bij doorzettingsvermogen: de ondernemers liepen tegen problemen aan en gaven op. Daarom bedacht Charles, samen met de beursmanager van de BBB, een aanmoedigingsprijs voor startende horecaleveranciers, genaamd Columbus Trophy. Tien finalisten krijgen tijdens de BBB beurs een stand en een prachtig netwerk om hun jonge bedrijf te promoten.

EMCup

De European Mise en Place Cup is een ander initiatief van Charles. Deze wedstrijd is gebaseerd op het idee van de kook- en bedieningswedstrijden die in zijn studententijd gehouden werden op de hotelschool. Tegenwoordig gaat het op de hotelscholen echter veel minder over koken en bedienen, en meer om management. Ruim 10 jaar later is de EMCup uitgegroeid tot een competitie waaraan jaarlijks 36 toonaangevende internationale hotel management scholen aan deelnemen. De vijf beste studenten per school worden elk jaar in februari naar Maastricht gestuurd en 75 juryleden, waaronder General Managers en CEO’s van hotelketens, zitten klaar om de studenten te beoordelen én de toptalenten voor hun bedrijf te leren kennen.  

EPCAS

Als je bedrijf heel hard groeit is het voor de directeur/aandeelhouder niet meer mogelijk om alle klanten periodiek te bezoeken, tenzij je deze klanten een aantal keer per jaar samenbrengt. In 2006 organiseerde Charles een lunch voor vier exclusieve eventcateraars uit België, Luxemburg, Duitsland en Nederland op het drielandenpunt in Vaals. Omdat deze cateraars geen directe concurrenten waren werd er in alle openheid veel met elkaar gedeeld. Na de lunch besloten ze een platform op te richten, genaamd EPCAS (European Event Caterer Association). Het netwerk heeft als doel Europese top cateraars een uitwisselingsplatform te bieden waar netwerken en kennis uitwisselen voorop staan.

Tuck-Tuck

De doelstelling van Mise en Place blijft het ontwikkelen van jonge en enthousiaste studenten.  Zo kwam Charles in contact met een jonge Hotello genaamd Jesse, die er altijd al van droomde om zijn eigen cateringbedrijf te starten. Na een korte carrière bij Mise en Place is hij inmiddels mede-franchisenemer van het Zwitserse cateringconcept Tuck-Tuck. Een foodconcept om kwaliteitsproducten zo dicht mogelijk bij de gast vers te bereiden. Er wordt gekookt vanuit een mobiele keuken die verstopt zit in een mini- aanhanger achter een kleine fel oranje smart. Zo kan Jesse praktisch overal cateren zonder stroom, keuken en andere voorzieningen, met garantie voor kwaliteit. 

Q-Staff

Vanuit de zogenaamde Mise en Place Academy worden wekelijks diverse empowerment en leadership trainingen aangeboden aan de studenten van Mise en Place, in het kader van zelfontwikkeling. In 2010 mocht Mise en Place voor de FIFA in Zuid-Afrika alle 11.000 medewerkers selecteren en trainen om de VIP areas te voorzien van horecamedewerkers. Het extern ter beschikking stellen van kennis en kunde werd goed ontvangen door de markt en Mise en Place besloot om ook haar opdrachtgevers en hun medewerkers beter te maken, door het oprichten van eigen trainingsbedrijf Q-Staff. Vandaag de dag worden, onder andere bij hotelketens zoals NH Hotels en Hilton, motivatie- en leiderschaps trainingen uitgevoerd.

Staffable

Eind jaren 90 werd onder invloed van de uitzendbureaus en de Nederlandse wetgeving het payrollen zeer populair binnen de horeca. Mise en Place kreeg regelmatig de vraag of zij naast het ter beschikking stellen van studenten ook een deel van het (flexibele) personeel wilde overnemen. Met Hotello Richard Haeck ging hij aan de slag en werd geschikt personeel “in dienst genomen” bij ons en terug verhuurd aan het horecabedrijf zelf: Staff-able! Zij de lusten, wij de lasten was de slogan. In 2006 kwam Hubert Ummels bij het bedrijf en sindsdien realiseert Staffable een jaarlijkse groei van meer dan 20%. Inmiddels is Staffable een van de meest succesvolle formules binnen de horeca payroll, omdat het bedrijf naast roosteren, verlonen en allerlei administratieve diensten ook opleidingen verzorgt voor horecapersoneel.

X
Videos